Pyszne. Zawsze miałam problem, aby w lodach uniknąć powstających igiełek lodu, teraz na szczęście mi się to udało. Wystarczyło tylko co jakiś czas do nich zajrzeć i zmiksować, póki się do końca nie stężały. Są słodkie, dlatego idealnie współgrają z gorzką czekoladą (u mnie akurat nadziewana brownie), ale możecie użyć dowolnej, albo w ogóle nie dodawać :)
Możecie mnie zabić, ale to jedyne zdjęcie tych lodów jakie posiadam, za każdym razem za bardzo nam się z B. spieszyło, żeby je spałaszować- ale to tylko świadczy o tym, jak dobre były :) Nawet O. zdążyła się załapać na kubeczek :)
W przygotowaniu już są kolejne lodowe przepisy- na lody miętowe z czekoladą i waniliowo-chałwowe z sosem karmelowym.
Z podanych składników otrzymamy pięć takich porcji.
Składniki:
- 200g kremówki
- 200g mleka
- 3 żółtka
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 2 łyżki cukru
- 50g czekolady pokrojonej w trochę grubsze kawałki
- 2 duże łyżki kajmaku
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz